Chiara (Italy),    Yeseni (Italy),   Conchi (Spain),    Sniedze (Latvia)

Chiara, би ли ни запознала със себе си?

Казвам се Chiara Bertoldi и съм от Италия. Завърших гимназията миналата година и реших през идната година да се занимавам с доброволчество или нещо подобно, което би ме тласнало извън Италия, за да усъвършенствам английския си и да поживея малко извън семейното си „гнездо”.

 Защо избра точно България?

– Първоначалните ми мисли бяха да търся някакъв проект в чужбина, без значение какъв и къде, защото каквото и да е би било някакъв опит и …. (Interview_Chiara Bertoldi

Yesenia, разкажи ни малко повече за себе си.

Казвам се Yesenia Trobbiani. Родена съм през 1988г. в Анта, Перу. През 2003г. започнах да уча изкуство и сценография, като едновременно с това работех в театър. През 2007г. получих диплома от ‘Giulio Cantalamessa Art Institute’ -Мачерата, Италия.

През 2010г. получих възможност да уча в ‘Academy of Fine Arts’- Варшава, Полша, благодарение на програмата Еразъм. Дипломирах се през февруари, 2013г. с арт-проект, свързан със социалната значимост на храната.

Как се озова в България?

Работила съм в Италия, Англия, Франция, Литва, Швейцария, Русия, Полша, но никога не съм си мислела, че ще дойда в България, дори и на почивка.  Взех това … (Interview_Yesenia Trobbiani)

С подкрепата на програма „Еразъм+“ на ЕС, КД1 – ЕДС